CULTUL COPIII LUI DUMNEZEU SAU FAMILIA

CULTUL   COPIII LUI DUMNEZEU SAU FAMILIA

Aceasta prezentare este o avertizare cu privire la grupul pseudo-crestin raspandit in lumea intreaga si cunoscut sub numele de „Copiii lui Dumnezeu”, sau „Familia Dragostei” (de asemenea ca, „Muzica cu Semnificatie”, „Familia Cerului” – o explicatie pentru numeroasele denumiri este incercarea de mascare). Dandu-se drept veritabili misionari crestini, Copiii lui Dumnezeu au ademenit in America si nu doar acolo, studenti creduli, lucratori din clasa de mijloc si mai ales tineri crestini (membrii in diferite biserici) convingandu-i sa li se alature. Au reusit sa-si asigure sprijin, protectie si asistenta juridica din partea unor oameni de afaceri, ofiteri de armata, avocati si chiar politicieni. Aceste relatii, insa, nu i-au ferit de scandalurile demascate in presa si de urmarire penala atat in America cat si in alte tari occidentale. Aceste conflicte cu legea l-au determinat pe liderul grupului sa dea ordin de parasire a Statelor Unite pe motiv ca acestea urmau sa fie judecate de Dumnezeu printr-un cataclism natural. De la data emiterii profetiei si pana in zilele noastre dezastrul nu s-a produs, dar in schimb s-a produs raspandirea (sau mai bine zis, imprastierea) „Copiilor lui Dumnezeu” in intreaga lumea, secta ajungand astfel sa fie prezenta si in blocul tarilor fost comuniste unde beneficiaza de o larga libertate de miscare, aparent aceste tari devenind un adevarat refugiu al grupului.

Zelul religios suplineste numarul lor restrans – aproximativ 15.000 – 20.000 pe tot globul. „Copiii lui Dumnezeu” au o structura piramidala de inalta organizare bazata pe o neconditionata supunere fata de fondatorul si „profetul” lor, David Berg (cunoscut de asemenea ca „Moise” David, „Mo”, „Taticul” si „Bunicul”!). Toate acestea, impreuna cu doctrinele lor secrete, practicile ilegale si tehnicile amagitoare de a castiga adepti, mascate indaratul unei fatade pseudo-crestine, fac din ei o amenintare extrem de distructiva pentru drepturile individului si ale familiei in orice societate. Articolul din revista Newsweek, din 13 septembrie 1993, intitulat „Abuzul Sexual si Copiii lui Dumnezeu”, indica efectele nocive asupra comunitatilor in care se adapostesc. Aparitia lui a fost prilejuita de scandalul pe care grupul l-a provocat in Argentina.

Dintre toate exporturile importante din Statele Unite, cultele religioase sunt probabil cele mai nedorite. Poate cel mai bine-cunoscut dintre toate este cultul „Copiilor lui Dumnezeu”, care si-a castigat in anii ‘70 peste 12.000 de membrii din 70 de tari, folosind sexul liber. Sustinatori ai campaniilor anticultice cat si unii fosti membrii au afirmat ca acest grup infiintat in California in anul 1968, isi initiaza sexual copiii de la varsta de 12 ani si ca ii exploateaza pentru a face bani si a castiga recruti. Membrii grupului, spun insa, ca plangerile (impotriva lor – n.tr.) si cercetarile la care sunt supusi reprezinta o Noua Inchizitie, iar autoritatile australiene, spaniole si franceze nu au reusit in ultimii ani sa aduca acuzarea lor. China si Egiptul au ales pur si simplu, sa alunge grupul din tarile lor. Acum este randul Argentinei sa ia masuri. Dupa o investigatie de 3 ani, saptamana trecuta, politia a efectuat un raid la 10 adrese din Buenos Aires si din jurul lui, de unde au ridicat 265 de persoane printre care 137 de copii si adolescenti, cu toti facand parte dintr-o ramura a „Copiilor lui Dumnezeu”, numita „Familia”. La sfarsitul saptamanii trecute, 16 adulti erau acuzati de rapire, escrocherie, corupere de minori si de violarea drepturilor copilului. Copiii au fost internati in institutii juvenile pentru a fi supusi unor analize psihiatrice.

Autoritatile spun ca au gasit o multime de dovezi noi, inclusiv discuri si video-uri pornografice, unul dintre ele aratand un tata ce intretine relatii sexuale cu fiica. Sursele, de asemenea, mai sustin ca fosti membrii impreuna cu familiile lor sunt gata sa depuna marturie impotriva celor retinuti. Problema a fost cu identificarea celor retinuti, care s-a dovedit a fi un cosmar pentru autoritati. O oficialitate a afirmat ca unii dintre copiii retinuti care au fost implicati intr-o incercare nereusita de urmarire a grupului, din 1989, traiesc „intr-un fel de meditatie continua”. Autoritatile argentiniene cred ca aproape jumatate din cei retinuti provin din Statele Unite, iar altii provin din Irlanda, Marea Britanie, Brazilia, Grecia, Spania, Uruguay si Peru. Cel putin cativa copii proveneau din Argentina, insa erau copii fara parinti. Investigatia a fost motivata de plangerea unui cetatean american impotriva retinerii de catre grup a celor patru copii ai sai dupa ce sotia a parasit grupul si a murit.

„Suntem pur si simplu, un camin” (o familie – n.tr.), a declarat anul trecut un membru al grupului, unui ziar argentinian. „Hristos ne iarta toate pacatele noastre si ne cunoaste inimile”. Dar daca, autoritatile argentiniene au pus mana pe niste probe, de data aceasta nu vor fi asa de iertatoare.

ORIGINEA „COPIILOR LUI DUMNEZEU”

Fondatorul lor, David Berg, nascut in California in anul 1919 a fost crescut intr-un mediu crestin, atat bunicul cat si mama lui fiind evanghelisti itineranti. Din frageda copilarie el a fost invatat despre importanta „slujirii lui Dumnezeu”. Dar si problemele lui Berg au aparut la o varsta timpurie: el a fost molestat sexual ca si copil de catre adulti de ambele sexe. A avut contact sexual incestuos cu o verisoara de a lui la varsta de sapte ani iar ca adolescent a fost obsedat de sex si masturbare – toate acestea in ciuda educatiei morale deosebit de stricta, pe care o primea. Mare parte din copilaria lui Berg a fost petrecuta, de asemenea, intr-o lume a fanteziei: era animat de o intensa dorinta de „a fi cineva”, ca si mama si bunicul lui si a crescut cu convingerea ca a fost destinat a fi un mare om al lui Dumnezeu. De la inceput, insa, visul lui a fost inseparabil intretesut cu devieri sexuale si pofta de putere.

In 1944, Berg s-a casatorit si a avut apoi patru copii, fiecare din ei avand sa joace mai tarziu un rol important in fondarea „Copiilor lui Dumnezeu”. Spre sfarsitul anilor 1940, Berg a fost ordinat ca lucrator pastorind o mica biserica vreme de doi ani. Berg pretinde ca a fost indepartat de la pastorat pe nedrept, din pricina predicilor lui pline de putere si a tacticilor lui integrative; anumiti membri ai familiei sale pretind insa, ca adevarata cauza a fost o legatura adulterina cu o membra a adunarii. Oricare au fost motivele, Berg a afirmat ulterior ca intreaga afacere „m-a infuriat, amarat si scarbit de fatarnicia intregului sistem bisericesc in asa masura ca aproape am devenit un comunist”.

De-a lungul anilor 1950, Berg s-a aflat in cautarea bisericii perfecte, vizitand in acest scop chiar bisericile spiritiste care cultivau spiritele familiale. Parea sa-si fi gasit o vreme locul potrivit la „Clinica Sufletului”, o miscare radicala cu caracter misionar si evanghelistic fondata de Fred Jordan, un lucrator baptist. Acolo si-a dobandit Berg zelul lui riguros, aproape militaresc, pentru marturie personala, o preocupare care va ramane o caracteristica a „Copiilor lui Dumnezeu”, pana in zilele noastre. Apoi, Berg a petrecut cativa ani promovand programul evanghelistic al lui Jordan prin intermediul statiilor de televiziune din America.

In ciuda „slujirii lui Dumnezeu”, si fiind departe de sotie in timpul calatoriilor sale, Berg vizita prostituate si se implica in legaturi adultere. Tot pe atunci, el a inceput sa molesteze sexual pe cea mai tanara fiica a sa, Faithy, ca de la varsta de doisprezece ani sa-si faca din ea un partener sexual.

Spre sfarsitul anilor 1960, Berg continua „slujirea lui Dumnezeu” conducandu-i pe copiii lui adolescenti in incursiuni de evanghelizare si condamnand aspru pe crestinii care nu faceau la fel. Marturisirea credintei era porunca de baza, a conchis Berg, de aceea, Dumnezeu va trece cu vederea chiar actele lui de curvie, adulter, incest, criticism impotriva altor crestini si implicarea lui in astrologie si spiritism, atata vreme cat ramanea ascultator in a „marturisi”.

In 1968 s-a mutat impreuna cu familia in Huntington Beach, California, si a inceput sa marturiseasca printre hippie. Copiii lui adolescenti au convertit pe multi, aducandu-i apoi la o cafenea unde-l ascultau pe Berg predicand pe un ton violent impotriva bisericii si a institutiilor religioase. Hippie erau bine tratati si ajutati sa scape de droguri iar apoi indoctrinati cu crestinismul „Berg-ian”.

Fugind de persecutia din California, „Copiii lui Dumnezeu” au plecat la drum in convoaie de nomazi, oprindu-se in cele din urma la o ferma langa Thurber, Texas, in 1970, unde au crescut la numar si de unde au inceput sa trimita grupuri spre alte asezari, cu scopul de a stabili comunitati si a castiga alti convertiti si ucenici.

Interpretand Scripturile intr-un stil de severa condamnare a altora, Berg sustinea ca bisericile existente se faceau vinovate de neascultare, de compromisuri materialiste, si ca apartineau „Babilonului, curva cea mare”, din Apocalipsa. Fiecare trebuia sa-si „urasca” si sa-si paraseasca propria familie, de vreme ce doar „Copiii lui Dumnezeu” slujeau pe Dumnezeu si erau adevarata „Familie”. In primii ani ai decadei 1970, tineri si tinere isi paraseau serviciul cu sutele, renuntau la educatie, familie si toate bunurile materiale ca sa se alature „Copiilor lui Dumnezeu” atat in Statele Unite si Canada, cat si in Londra (Anglia) si alte orase mari ale Europei, Australiei si Americii Latine, odata cu raspandirea lor peste hotare in acei ani.

Inca din 1969 Berg si-a abandonat sotia si a inceput o viata de adulter cu o tanara ucenica, de curand convertita, pe nume Karen Zerby (sub noul nume de „Maria”), pretinzand „in mod profetic” ca Maria era „noua biserica”, tanara, pe care Dumnezeu o ridica si ca sotia si mama copiilor lui reprezenta „vechea biserica” pe care Dumnezeu o abandona pentru ca era „depasita”, deoarece Dumnezeu facea „ceva nou”. Acesta a fost inceputul obiceiului lui Berg de a „sfinti” si justifica pacatele lui in loc sa se pocaiasca de ele, si prin cuvinte „profetice” sa se proclame cu aroganta „profetul lui Dumnezeu pentru vremurile din urma”, facand cunoscut „Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi”, scotand din context versete si exemple din Scripturi, in incercarea lui de a-si justifica noile doctrine. Ca urmare a exemplului sau personal si a indemnurilor lui deschise, promiscuitatea sexuala era in floare printre conducatorii „Copiilor lui Dumnezeu”.

Usa spre ocultism a fost deschisa larg atunci cand Berg a primit un „ajutor spiritual”, si anume, un tigan din anii 1200 pe nume „Abrahim” pe care, sustinea Berg, Dumnezeu l-a trimis ca sa-i fie inger pazitor sau calauzitor spiritual.

Cu pacatele sexuale „sfintite” si „justificate” de acum si cu puteri oculte la indemana sa-l calauzeasca, Berg a indrumat „Copiii lui Dumnezeu” sa se extinda in toata lumea, mai intai in Europa in 1971, pentru ca mai tarziu sa atinga fiecare continent la mijlocul anilor 1970. De fapt zelul misionar nu a constituit singura motivatie din spatele efortului de extindere mondiala, existand in plus si nevoia lui Berg de a scapa atat de hartuiala parintilor infuriati ai caror copii fusesera convertiti, cat si de cea a autoritatilor legale din unele orase si state.

„COPIII LUI DUMNEZEU” INTRE ANII 1970 SI 1980

In 1973, stabilit la Londra, Anglia, Berg a poruncit adeptilor sai sa inceteze a mai pune accentul pe marturisirea personala pe strada si sa se concentreze in schimb pe distribuirea mesajelor lui scrise, dezlanate si confuze, si sa solicite donatii pentru propria lor finantare. Pozitia lui politica (anti-americana, anti-israeliana, pro-araba) si poemele lui cu nota explicit sexuala au starnit mania publicului si a presei, iar indraznetele lui profetii false privind distrugerea Americii odata cu aparitia cometei Kahoutek, au provocat confuzie in randurile „Copiilor lui Dumnezeu” din toata lumea.

In 1976 Berg era pregatit sa „arunce bomba” ce urma sa pulverizeze odata pentru totdeauna orice iluzie a „Copiilor lui Dumnezeu” de a fi o grupare crestina, facandu-i aberanti si inacceptabili atat comunitatii crestine cat si societatii, in general. Dupa un an sau doi de experiment personal intr-o noua „lucrare” impreuna cu consoarta „Maria”, Berg a cerut tuturor femeilor membre sa inceapa „pescuitul prin cochetarie, prin flirt” („flirty fishing” in engleza sau pe scurt „FFing” – nota traducatorului) – care insemna acordarea de favoruri sexuale atat pentru castigarea de noi membri cat si pentru obtinerea bunavointei functionarilor guvernamentali si a detinatorilor puterii din diferite tari de pe glob. Intr-o lunga serie de epistole, foarte explicite din punct de vedere sexual, pretinzand ca Dumnezeu a sfintit de acum adulterul si curvia cu conditia sa fie „savarsite in dragoste” si „pentru slava lui Dumnezeu”, el isi instruia adeptii cum sa procedeze cu Ffing si cum sa ceara cadouri banesti. Curand zeci de membre ale „Copiilor lui Dumnezeu” au devenit in mod fatis prostituate cauzand infectarea a sute de oameni cu boli venerice cum este herpesul (care a atins proportii aproape epidemice in unele regiuni). Incepand cu revolutia Ffing-ului, „Copiii lui Dumnezeu” au inceput sa-si spuna „Familia Dragostei”.

Excesele sexuale au condus inevitabil la sex infantil. Credincios istoriei sale personale, Berg pretindea de data aceasta ca incestul si sexul savarsit cu minori sunt permise si astfel curand au aparut o serie de cazuri de mame si tati deveniti intimi din punct de vedere sexual cu fiii si fiicele lor, si chiar la copii tineri savarsind acte sexuale cu alti copii sau cu membri adulti.

Amestecand imoralitatea lui sexuala cu ocultismul, Berg pretindea ca intretine relatii cu un intreg panteon de zeite pagane, inclusiv Afrodita, Diana, zeita Atlantidei, Mocumba (care este de fapt numele unui cult afro-brazilian asemanator cu voodoo), si multe altele. Fascinatia lui oculta l-a condus pe Berg la promovarea spiritismului, consultarea de medii spiritiste, astrologie si necromantie. El le-a scris adeptilor sai asigurandu-i ca toti au „ajutoare spirituale” (asa-zisi sfinti crestini trecuti din viata, de fapt, spirite rele care insotesc in permanenta pe cineva ca ghid si protector – n.tr.) si-i indemna sa afle cine sunt aceste ajutoare spirituale, sa le cunoasca.

In cele din urma, Berg a comis inevitabilul: in vreme ce continua sa proclame salvarea prin credinta in Isus, el a inceput sa nege dumnezeirea lui Hristos. Interpretand in mod eronat versetul din Luca 1:28 (versiunea King James), Berg pretindea ca Isus nu a fost Fiul lui Dumnezeu zamislit in mod divin, ci mai degraba urmarea coborarii peste Maria a ingerului Gabriel si a impreunarii acestuia cu ea.

Spre finele anilor 1970, pe cand presa din lumea intreaga ii prezenta pe „Copiii lui Dumnezeu” intr-o lumina negativa, din pricina practicii lor numita Ffing, iar apoi masacrul de la Jonestown a indreptat atentia presei asupra cultelor, Berg si-a instruit adeptii sa declare publicului ca gruparea „Copiilor lui Dumnezeu” s-a destramat. Ei s-au retras in clandestinitate, au devenit inca si mai secreti, mai inselatori in metodele lor, cel putin in America de Nord. Totusi ei nu disparusera. Sub orice nume s-ar ascunde, inca raman bine organizati si autoritari, continuand sa castige prozeliti de-a lungul si de-a latul lumii, activand in secret chiar si in tari din care fusesera alungati.

„COPIII LUI DUMNEZEU” IN ANII 1990

David Berg este acum trecut de 70 de ani si are o sanatate subreda. „Maria” a preluat haturile puterii in supravegherea structurii piramidale de conducere a „Copiilor lui Dumnezeu” si in stabilirea directiei. Ea a insistat sa debaraseze miscarea „Copiilor lui Dumnezeu” de excesele sexuale cele mai grave, interzicand incestul, abuzul minorilor si legaturile sexuale dintre adulti si adolescenti, toate pentru a salva miscarea de la auto-dizolvare. Practica de „pescuire de adepti prin flirt” (Ffing) a fost sistata in mod oficial spre sfarsitul anilor 1980 din pricina amenintarii flagelului SIDA, dar si asta doar dupa ce o membra a murit in Japonia rapusa de o pneumonie provocata de SIDA. De la aceasta data, membrii au fost instruti sa utilizeze „pescuirea prin flirt” numai cu prietenii vechi, sa foloseasca prezervative si sa efectueze periodic teste HIV. Aceste schimbari au fost introduse, asa cum s-a afirmat, pentru auto-protectie si nu in urma vreunei schimbari de conceptie a grupului.

Doctrinele zeitelor si a spiritelor calauzitoare, negarea divinitatii lui Hristos, etc., au ramas intacte. De asemenea, in pofida faptului ca mii de membrii ai „Copiilor lui Dumnezeu” sunt infectati cu boli venerice, acestia continua totusi sa se bucure de „libertatea” de a trai in curvie, adulter, „casatorii deschise” si poligamie, toate savarsite pe ascuns in timp ce fata de public pretind a fi „misionari crestini”, momind noi membrii si straduindu-se sa castige favorul unor oameni cu influenta in presa, guvern si armata, pregatindu-se pentru ziua cand va avea loc demascarea inevitabila a crezurilor rusinoase si a practicilor lor ilegale si imorale.

Astfel de demascari au avut loc frecvent in ultimii ani lansandu-se campanii majore impotriva „Copiilor lui Dumnezeu” din partea presei sau a guvernelor unor tari ca, India, Hong Kong, Filipine, Brazilia, Argentina, Spania, Elvetia, iar mai recent Australia si Japonia. Inversand tactica de asalt indelung folosita, in ultimii cativa ani „Copiii lui Dumnezeu” au inceput sa se apere in mod agresiv utilizand avocati si facand declaratii de presa. Iata cateva din aceste tactici. Ca toate cultele distructive, „Copiii lui Dumnezeu” folosesc tehnici inselatoare de prozelitism. Fete zambitoare, copii cuminti, afise viu colorate, casete cu muzica „decenta” si benzi video poreclite „Kiddy-Viddy”, toate destinate sa transmita imaginea unor crestini fericiti si devotati. Asemenea altor culte, „Copiii lui Dumnezeu” isi coplesesc potentialii convertiti cu atentii, cuvinte magulitoare, priviri galese, atingeri dragastoase, imbratisari, cantece minunate, etc.

Folosind astfel de metode si tactici, ei abordeaza pe oameni pe strada, la locul de munca, chiar in biserici si librarii crestine, in efortul lor de a strange fonduri prin vanzarea de casete video si cu muzica. Nu au permise de a colecta donatii, nu sunt inregistrati ca societate de binefacere si nu platesc taxe. Bunavointa si aparenta lor decenta sunt menite a preveni publicul credul de la a pune anumite intrebari cum ar fi: „Cine sunteti voi?”, „De ce organizatie apartineti?” si „Cum folositi banii?”. In general, ei vor incerca sa fie evazivi, vagi si sa schimbe subiectul. Unul din raspunsurile mai des folosite este ca sunt, doar, „misionari independenti”, sau uneori dau numele unei false organizatii care variaza de la tara la tara („Farmecul Cerului” este un astfel de nume). Intrebati daca apartin „Copiilor lui Dumnezeu” sau „Familiei Dragostei”, de cele mai multe ori neaga, chiar daca sunt confruntati cu covarsitoare dovezi contrare. Au ajuns pana acolo ca au produs carti umoristice ilustrate foarte reusit cu scopul de a instrui pe copiii lor cu privire la justetea minciunii fata de cei din afara grupului si inaintea autoritatilor.

In primele luni in care un eventual membru este cu „Copiii lui Dumnezeu”, s-ar putea sa nu banuiasca deloc ca el sau ea face parte dintr-un cult foarte bine organizat si distructiv; iar „Copiii lui Dumnezeu” vor face tot ce le sta in putinta sa-i impiedice a descoperi adevarata lor identitate, inainte de a fi profund implicat.

Deoarece grupul vorbeste despre Isus si despre mantuire si preda studii biblice, potentialul membru crede ca acestia sunt cei mai sinceri crestini intalniti vreodata si care cunosc Biblia, atat de bine. Dar odata convins a li se alatura, el va fi supus unui intens program de pregatire cu scopul de a fi indoctrinat cu scrierile lui David Berg. Acest proces de indoctrinare va fi atat de profund incat odata ce o persoana este acaparata, aceasta va fi tinuta ani de zile in randurile lor chiar daca doreste sa renunte.

Cum sa ne raportam la „Copiii lui Dumnezeu”? Ca si in cazul altor culte, membrii „Copiilor lui Dumnezeu” au fost indoctrinati in asa masura cu invataturile lui Berg si in acelasi timp atat de mult izolati de alte surse de informatie din afara, incat pur si simplu nu realizeaza ca sunt un cult. Li se spune ca sunt liberi sa renunte oricand, dar consecintele cumplite ale unei asemenea hotarari le-au fost descrise atat de raspicat, incat teama ii tine pe multi membri inca implicati chiar dupa ce au dorit sa plece.

Membrii sunt puternic indoctrinati in a crede ca nu exista alta grupare in lume in cadrul careia sa-l poti servi pe Dumnezeu 100%. Li se spune clar ca, daca parasesc „Copiii lui Dumnezeu”, parasesc prezenta si binecuvantarile lui Insusi Dumnezeu si ca singura alternativa este „sistemul lumii, potrivnic lui Dumnezeu”. Ei publica „marturisirile traumatice” ale celor care nu s-au putut descurca in afara si s-au reintors. Pe langa acestea, multi dintre ei si-au petrecut o mare parte a vietii de adulti in cadrul grupului „Copiii lui Dumnezeu” ceea ce face ca lumea de afara sa li se para coplesitoare si imposibil de supravietuit in ea.

Daca esti abordat pe strada, la scoala, la biserica sau la locul de munca, fii atent la afisele viu colorate cu texte pe spate si la casetele video sau cu muzica oferite in pachete viu colorate (care pot sa poarte o adresa din Zurich, Elvetia, care spune „World Services, sau mai recent s-a observat, in Romania, „Maria” Postfach, Martinelli, Viena – n.tr.); prilejul va fi marcat de prezenta unuia sau mai multora copii draguti si isteti. Nu te grabi sa faci donatii; pune intrebari. Incearca sa afli de la ei, pe cine reprezinta, cum vor fi folosite donatiile si asa mai departe. Da-le de inteles ca stii cine sunt ei in realitate si ca daca nu se renunta la a-ti mai cere bani, anunti autoritatile. Spune-i acelui membru ca nu ai nimic impotriva lui personal, si ca iti pare rau ca este manipulat si exploatat de o astfel de grupare.

Multi membrii doresc cu adevarat sa iasa dintre ei, acestia putand fi crestini veritabili care-l iubesc sincer pe Isus. Satui de excesele sexuale, au indoieli serioase, de multa vreme, cu privire la Berg si invataturile lui. Sunt dezamagiti de falsele lui preziceri si scarbiti de abuzul mental. Ei doresc sa paraseasca gruparea, dar dupa ani de zile in care au citit doar „scrisori Mo” („Mo letters” – de la „Moses Letters”, David Berg, supranumit „Moses”), acum le este teama. Astfel, unii membri ai „Copiilor lui Dumnezeu”, in vreme ce incearca sa-si inabuse propriile lor indoieli, continua sa promoveze invataturile lui Berg si sa-i ademeneasca pe altii in cult.

Deci, fii atent! Nu te lasa inselat! Tu poti sa-l cunosti pe adevaratul Isus prezentat de Biblie si sa cunosti dragostea lui deplina, acceptarea Lui totala si iertarea Lui vesnica. Tu poti sa fii un adevarat copil al lui Dumnezeu, liber sa-l iubesti pe El si pe alti oameni cu dragostea Lui. Nu accepta falsul si nu te lasa atras!

Aceasta informare a fost compilata de catre fosti membri ai cultului „Copiilor lui Dumnezeu” si distribuita de catre „No Longer Children” („Deloc Copii”), un grup de sprijin pentru cei ce au parasit „Copiii lui Dumnezeu”, si familiile acestora. Daca doriti informatii suplimentare despre „Copiii lui Dumnezeu” si cum sa fiti refacuti dupa o implicare in acest cult, va rugam sa scrieti pe adresa: „NO LONGER CHILDREN” SUPPORT GROUP

Box 415 – 8155Park RoadRichmond, B.C. V6Y 3C9 CANADA

Materialul a fost retiparit si distribuit de catre: CHRISTIAN RESEARCH INSTITUTE INTERNATIONALP.O.Box 500, San Juan Capistrano, CA92693, USA Preluarea si adaptarea materialului s-a facut de catre:  Teodor Macavei

CAPELA CRESTINA PETROSANI str.Radu Sapca 2B, Petrosani, 2675, HD, ROMANI Mai multe informatii despre culte, secte si miscari religioase false, puteti sa le obtineti de la adresa de mai sus.

Copyright 1992 by No Longer Children Support Group Association. All rights reserved.

http://www.rcrwebsite.com/apolo.htm

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s