Rătăcire De La Adevăr

Adăugat de Arise For Christ 5 Aug 2017

Dorința lui Dumnezeu este ca toți oamenii să aibă parte de cunoașterea Adevărului (1Timotei 2:4) pentru că așa se poate ajunge la mântuire. Dacă cineva a ajuns să cunoască adevărul despre Dumnezeu și despre sine este o țintă pentru satan pentru a-l determina să nu-L creadă, dar și pentru a fi dus în rătăcire prin metodele de distorsionare și falsificare a adevărului biblic. Așa ușor se poate ajunge la rătăcire! Sunt câțiva oameni ai lui Dumnezeu care într-un moment de neveghere au ajuns să experimenteze rătăcirea.

Există trei direcții din care suntem atacați:

În primul rând, sunt situații când șoapta celui rău sau strigătul lui se aude și sunt confundabile cu cele ale lui Dumnezeu.

Apoi, lumea din jur poate să preseze, să influiențeze, să manipuleze chiar să oblige în a crede minciuna în locul adevărului.

Al treilea element sunt dorințele noastre carnale (firești) care primează în fața îndemnurilor venite de la Dumnezeu. Satan se va folosi atât de lume, cât și de firea noastră pământească pentru a înlătura Adevărul care îl reprezintă pe însuși Dumnezeu (Ioan 14:6). Pot exista și atacuri frontale (directe) ale lui Satan pentru a duce în rătăcire.

Rătăcirea este starea celor care au renunțat la adevărul revelat de Dumnezeu, ceea ce implică responsabilitatea alegerii personale de care se fac vinovați. Sunt oameni care nu au ajuns să cunoască adevărul pentru că nu au vrut, ignorându-l; ei sunt pierduți în ceea ce privește relația lor cu Dumnezeu. Rătăcirea are loc în contextul în care se pare că s-a găsit adevărul la care apoi se renunță (profetul Balaam, Numeri 23-25, 1 Împărați 22 ,,duhul de minciună” în gura prorocilor, 1 Împărați 13 – omul lui Dumnezeu mințit de un  proroc bătrân…).

Metodele, mijloacele pe care le folosește diavolul sunt multe, diverse, perfecționate; adaptate la context și timp. El le va folosi pe așa numiții ‘slujitori credincioși’, transformându-i în prooroci mincinoși. Proorocii sunt folosiți de Dumnezeu pentru a transmite voia Lui, dar Satan încearcă să-i cucerescă și pe ei pentru a transmite mesajul său. Pe paginile Scripturii au fost astfel de oameni care au căzut, au rătăcit și au rătăcit și pe alți.

Credincioșii sunt asaltați: de îndoieli cu privire la voia lui Dumnezeu, doctrine false, sfaturi nepotrivite, ispitiți de propriile dorințe, vânați în punctele slabe, înșelați de profeți falși sau de așa numiții ‘slujitorii’.  Putem să ne considerăm cunoscători ai adevărului biblic și implicit ai lui Dumnezeu Însuși. Cu toate acestea nu vom fi scutiți de luptă pentru a rămâne în adevăr, ferindu-ne de orice formă de rătăcire. Suntem puși zilnic să alegem între adevăr și neadevăr. Există pericolul de a nu asculta de adevărul biblic sau de a lua doar ceea ce ne place sau frânturi de adevăr, ceea ce conduce tot la rătăcire. Noi vom reuși să împlinim Scripturile cu ajutorul lui Dumnezeu (Filipeni 2:13), ascultând prin înfăptuire de Cuvântul lui Dumnezeu, în orice vreme.

Cei ce sau rătăcit de la adevăr au efect nociv asupra altora, răspândindu-se de la un om la altul! Rătăcirea îi îndepărteză pe oameni de Dumnezeu, producând, ceea ce numim orbire spirituală! Ei nu mai știu să discernă adevărul de erezie! Rătăcirea poate fi îmbrăcată bine în adevăr, dar mascând bine neadevărul, confundându-se astfel cu adevărul! Nu e de mirare că unii rătăciți nici măcar când sunt confruntați cu realitatea o neagă sfidător sau poate sincer, crezând că au dreptate.

Marea  nevoie  a tuturor oamenilor este să cunoască adevărul care vine de la Dumnezeu, eliminând respectiv împotrivindu-ne față de toate filozofiile, percepțiile, teoriile false și ereziile  despre adevărul absolut al lui Dumnezeu. Cunoașterea  adevărului ne aduce libertatea trăirii și înțelegerii tot mai profunde a voii lui Dumnezeu pentru noi (Ioan 8:32). Rostirea adevărului în auzirea altora este ,,datoria  voluntară” a oricărui creștin  (Iacov 5:19,20), în felul acesta oameni vor ajunge să cunoască adevărul despre Dumnezeu și despre ei, mulți oprindu-se din calea rătăcirii lor ca să trăiască adevărul. Atitudinea noastră față de cei care au cunoscut adevărul și sunt rătăciți trebuie să fie una de recuperare.

Duhul Sfânt când devine locatar în viața omului vrea să domnească, iar aceasta o va face și în măsura în care ne lăsăm călăuziți de El în tot adevărul (Ioan 16:13).

Avram Sabou

http://ariseforchrist.com/blog/articles/all/ratacire-de-la-adev

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s