BISERICILE DIN IRAN SUB PRESIUNE

Persecuții | 6 ianuarie 2014, 19:06

Iran interzice bisericilor creștine să predice în limba persană, limba oficială a țării

iranCreștinii cred că această măsură este o încercare a autorităților de a obliga bisericile ce predică în persană să se închidă, deoarece este limba vorbită de majoritatea populației. Mai multe denominațiuni creștine sunt prezente în Iran.

Mulți membrii ai bisericilor vechi și mari aparțin anumitor grupuri etnice care au propria limbă și cultură. Membrii bisericilor mai noi (biserici mici), provin din minoritățile etnice tradițional creștine și din convertiți care vin din medii necreștine. Cu toate acestea, ne informează portalul Noticia Cristiana, bisericile din Iran sunt acuma sub presiunea guvernului care a interzis celebrarea serviciilor divine în limba persană.

Conform portalului Mohabat News, Biserica Sfântul Petru din Teheran s-a văzut obligată să anunțe că tuturor creștinilor de limbă persană nu li se va mai permite să participe la serviciile divine, în urma presiunilor Gărzii Republicane de Inteligență. Duminica trecută, biserica a fost custodiată și li s-a interzis intrarea în biserică a mai multor membrii care vorbeau persana.

Unii dintre aceștia erau participanți în Biserica Sfântu Petru de mai bine de 20 de ani. Învățători de școală duminicală, bătrâni și pastori, tuturor li s-a spus că nu pot să intre în clădire din diferite motive. Pastorul de asemenea a anunțat că toate serviciile din templu se vor ține în altă limbă. Ministerul Inteligenței (de informații) din Iran a cerut bisericii să le furnizeze informații personale, destinate să intimideze pe membrii ce se adună acolo. Creștinii cred că această măsură este o încercare a autorităților de a obliga bisericile ce predică în persană să se închidă, deoarece este limba vorbită de majoritatea populației. Având în vedere că majoritatea membrilor bisericii sunt vorbitori ai limbii persane, odată ce se interzice să se predice în această limbă, este probabil că biserica se va închide în cele din urmă.

Această măsură vine după ce în anul 2011, regimul islamic din Iran a atacat pagini Web în limba persană care nu au aderat la islamul șiit. Între cele mai afectate pagini Web a fost cea a portalului Mohabat News, care servește creștinilor din Iran și din țările vecine. Astfel în 19 August 2011, atacanții islamiști au supraîncărcat serverele portalului timp de trei zile, după ce au mai suferit un astfel de atac în luna februarie. Ministerul Securității din Iran s-a lăudat de succesul obținut prin eliminarea unei rețele de Internet care, conform autorităților, au desfășurat o activitate de propagandă anti-religioasă în ciberspațiu, referindu-se în mod concret la paginile Web creștine. Ministerul a informat că de asemenea au fost arestate mai multe persoane pentro o presupusă implicare în rețea. Guvernul a stabilit un comitet special pentru a regula accesul la Internet și să-i controleze pe utilizatori.

Sursa: www.noticiacristiana.com

Pentru Știri Creștine, Beni Drădici

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Iran interzice bisericilor creștine să predice în limba persană, limba oficială a țării – Stiri Crestine.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s