Ce Facem După Eșec?

Adăugat De Arise For Christ

Ce facem după eșec? La o astfel de întrebare cred că toți am răspunde că vrem să ieșim din eșec, având un comportament corect. În orice domeniu ar fi eșecul, ne dorim să găsim calea spre succes. Eșecul este parte din experiența tuturor oamenilor de pe pământ, dar pentru creștin, modul diferit de abordare, cât și reacțiile ar trebuie să fie specifice unui om care se raportează mai întâi la Dumnezeu.

Nereușitele noastre, neîmplinirea dorințelor noastre, neatingerea unor obiective, planuri, neîmplinirea așteptărilor noastre sau ale altora, anumite accidente prin care trecem… toate le putem numi eșecuri. Sunt o categorie de oameni care se pare că ar dori să rămână în propriile lor eșecuri și nu mai fac nimic pentru a se rezolva problema.

Este important să ne înțelegem statutul de creștini și să fim conștienți de voia lui Dumnezeu generală sau chiar specifică pentru anumite eșecuri din viața personală. În procesul de maturizare spirituală, eșecurile pot fi transformatoare pentru caracterul nostru.

Multe din eșecurile oamenilor creștini survin pentru că au încălcat voia lui Dumnezeu, compromițându-I standardele Lui. Ajungem poate în eșecuri și datorită unor slăbiciuni personale, în care ne-am complăcut neremediindu-le în timp. Dar uneori, eșecurile noastre pot avea cauze ce nu țin de noi și pe care nu le putem controla, acestea devenind experiențe dureroase ale vieții.

Oricât ar fi experiențele acestea de demoralizatoare și supărătoare, mai ales în contextul în care nu depinde direct de noi, va trebui să le facem față. Unii cu o personalitate mai firavă sau o anumită stare mai precară din punct de vedere spiritual, le vor depăși mai greu, altora mai optimiști, mai maturi spirituali le va fi mai ușor să depășească astfel de momente, depinde de la caz la caz.

Dacă vom privi doar la eșec, dacă ne vom plânge de milă, dacă ne vom concentra asupra noastră și nu vom căuta ajutorul la Dumnezeu în astfel de situații, riscăm să ne afundăm și în alte probleme. Sunt situații când trebuie să privim eșcul ca o provocare pentru a lupta pentru împlinirea Voii lui Dumnezeu, fiind responsabili pentru a face ceea ce trebuie făcut.

Eșecul ne poate produce frică, ca apoi să ne blocheze în a nu reacționa, eșecul ne poate produce rușine în a ne izola de cei care poate ne-ar putea ajuta, eșecul ne poate afecta percepția despre valoarea noastră spirituală până acolo încât să devenim depresivi, eșecul ne poate distorsiona încrederea în Dumnezeu, de aceea, este important să acționăm folosind resursele harului puse la dispoziție de Dumnezeu.

Încrederea în Dumnezeu este vitală în urma eșecului de orice natură ar fi el. Apoi, eșecurile sunt lecții de viață din care trebuie să învățăm, pentru a nu le repeta, să reflectăm la ceea ce ni s-a întâmplat pentru a dezvolta capacitatea, abilitatea de a evita sau a depăși cu ușurință alte posibile eșecuri. Așa că putem învăța multe lucruri din propriile noastre eșecuri dar putem să învățăm destul de bine și din eșecurile altora.

În relația noastră cu Dumnzeu s-ar putea să avem eșecuri, de aceea vom căuta soluții la El, fiind tot mai dependenți de El. Dumnezeu niciodată nu este surpins de eșecurile noastre, de aceea El are răspunsuri pe măsură, atunci când ne rugăm.

Ca și creștini vom întâmpina eșecuri, acestea sunt parte din realitatea vieții noastre, așa că vom fi pregătiți să le depășim sau să le evităm, întărindu-ne tot mai mult în omul lăuntric. Dacă vom ajunge vreodată apăsați de povara unor mari eșecuri trebuie să ne reamintim de harul nemărginit al lui Dumnezeu, de Dumnezeu care iartă, înnoiește și restaurează pe cei căzuți, astfel să putem să-L lăudăm pe El.

Dumnezeu va acționa întotdeauna în favoarea noastră, El este în stare să transforme eșecurile în binecuvântări, a pus Duhul Sfânt în noi oferindu-ne călăuzirea, protecția, purtare Sa de grijă… tot ceea ce avem nevoie pentru a fi biruitori, puternici… și plini de mulțumire (recunoștință).

Avram Sabou

http://ariseforchrist.com/blog/articles/2/ce-facem-dupa-esec–140?

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s