CREŞTINII SUNT MAI FERICIŢI DECÂT ATEII

cristianos-mas-felices-que-ateosPotrivit unui studiu făcut de către Universitatea din Illinois folosind Twitter ca un instrument de cercetare, creștinii sunt mai fericiți decât ateii. Au fost comparate mesajele publicate de către cinci creștini și cinci atei cunoscuți ca figuri predominante. 

În cazul creștinilor au fost alese mesajele fostului suveran pontif Papa Benedict al XVI-lea, pastorii Joel Osteen și Rick Warren, analistul politic conservator Dinesh D’Souza  și Joyce Meyer, autoare și prezentatoare.

Cei cinci atei au fost: Richard Dawkins, Sam Harris, Christopher Hitchens, Michael Sherme și Monica Salcedo, ultimii doi fiind bloggeri declarați atei cu pasiune, scriitori de știință și fondatorul Societății Scepticilor.

Folosind un program de analiză al textului, cercetătorii au descoperit că în tweet-urile publicate de creștini au fost mai multe cuvinte care reflectă emoții pozitive, stil de gândire social și intuitiv, ghidat de emoții. Acesta nu înseamnă că ateii nu prea folosesc aceste cuvinte, dar ateii sunt mai mult în favoarea discursului analitic asociat cu emoții negative. În mesajele transmise de creștini au fost descoperite cuvinte cum ar fi “dragoste”, “fericit”, “familie”, “prieten” și “echipă”. Ateii în schimb sunt în top la folosirea cuvintelor “rău”, “greșit”,  ”teribil”, “rațiune” și “provocare”, a declarat Ryan Ritter, unul dintre cei care au participat la această cercetare.

Care e părerea ta?

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Creștinii sunt mai fericiți decât ateii – Stiri Crestine.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s