Despre Rugăciune

Majoritatea rugăciunilor noastre constau în sfaturile noastre date lui Dumnezeu. Rugăciunea noastră este pătată de ambiţie, fie pentru noi, fie pentru denominaţia noastră. Să piară gândul acesta!

Scopul nostru trebuie să fie numai Dumnezeu. Onoarea lui este în joc. Fiul lui binecuvântat este ignorat, legile Lui încălcate, numele Lui profanat, Cartea Lui este uitată și casa Lui este transformată într-un circ al eforturilor sociale.

Aveți o întâlnire săptămânală de rugăciune în biserica voastră? Răspunsul vostru arată cât sunteți de spirituali și cât de mult depindeți de Dumnezeu sau de abilitatea umană și de organizare.

Primul lucru pe care l-a făcut biserica primară a fost să se roage. Acesta este ultimul lucru pe care îl face biserica modernă de astăzi. Biserica de la început a văzut lucruri mărețe ca răspuns la rugăciune. Astăzi vedem puține lucruri din cauză că neglijăm rugăciunea.

Aceasta era prima lor alegere. Astăzi este ultima noastră scăpare. Înainte ca biserica de la început să facă orice altceva, ea s-a rugat. Noi facem orice altceva, numai să ne rugăm nu. Era pe primul loc al priorităților lor. Pentru noi este ultima prioritate.

Sfinții Noului Testament au avut parte de înzestrare divină fără nici un fel de echipament. Astăzi, avem echipamentul, dar nu și înzestrarea. Dacă suntem slabi în rugăciune, suntem slabi peste tot.

Nu există nici o putere ca cea a rugăciunii biruitoare, ca cea a lui Avram care a mijlocit pentru Sodoma, a lui Iacov care s-a luptat în liniștea nopții, a lui Moise care a stat în spărtură, a Anei care era intoxicată de durere, a lui David a cărui inimă era sfâșiată de remușcări și de durere, a lui Isus care a transpirat cu picături mari ca de sânge.

O astfel de rugăciune izbutește. Ea îi transformă pe muritorii de rând în oameni ai puterii. Aduce putere, foc și ploaie.

Aduce viață, deoarece Îl aduce pe Dumnezeu.

Leonard Ravenhill, (fragment extras din cartea În lumina eternității, de Mack Tomlinson)

http://ariseforchrist.com/blog/articles/all/despre-rugaciune

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s