Evreii se întorc acasă

Israel | 5 ianuarie 2014, 16:13

Seminția lui Manase se întoarce în Israel

tribu-de-manasesUn grup de 38 de persoane descendenți ai seminției Manase (Bnei Menashe), din India au ajuns la Aeroportul Ben Gurion, fiind primiți de către rudele lor, conform portalului Acontecer Cristiano. Imigranții provenind din nord-estul statului indian Mizoram și au fost aduși în Israel de către o organizație care a primit recent autorizație din partea guvernului israelian de a repatria 900 de persoane din seminția lui Manase în Israel în următoarele 15 luni.

Bnei Menashe sunt descendenți din seminția lui Manase, una dintre cele zece triburi pierdute ale lui Israel, care au fost exilate de către Imperiul Asirian, după moartea regelui Solomon în urmă cu mai mult de 2700 de ani.

Președintele organizației Shavei Israel, Michael Freund, care a însoțit grupul de imigranți în zborul lor din India, a declarat că este ”un moment istoric”.

“Acesta este doar începutul operțiunilor Manase, revenirea acestei seminții în țara noastră. Seminția Manase a stat 27 de secole în exil și așa cum este prezis de către profeții lui Israel, ei acum se întorc acasă ”, a spus el.

Printre noii veniți, dintre care aproape jumătate sunt sub varsta de 18 ani, este și Lhundo Yaffa, o văduvă în vârstă de 76 de ani, al cărei soț a murit anul trecut, înainte de a avea posibilitatea de a-și îndeplini visul de a se muta în Țara Promisă. Lhundo a fost primită la aeroport de către nepotul ei și fiul ei Ben Gurion (foto), pe care nu i-a văzut de peste șapte ani.

Zborul a fost sponsorizat de Ambasada Internațională Creștină din Ierusalim (International Christian Embassy Jerusalem).

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Seminția lui Manase se întoarce în Israel – Stiri Crestine.ro

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Evreii se întorc acasă&8221;

  1. SStimate D le Florin,aceste ramasite ale fiilor lui Menase sint cu adevarat ramasite adevarate ale fiilor lui Israel.Eu cunosc personal citeva zeci de persoane venite in tara.Si cunosc feluyl cum au fost descoperiti.Au fost atit de inapoiati si lipsiti de cunostinte despre infiintarea statului Israel,incit este cu neputinta sa fi facut circumcizia din interes,asa cum a ti crede dv.S au facut cercetari despre modul de viata si forma de cult ,sulurile Torei care le pastreaza si obiceiurile din mosi stramosi..nNu s ar incarca Israelul cu poveri nepotrivite.Dar sa implinit vremea .Si fii lui Israel se string din cele patru margini ale pamintului.
    Cu stima Haym Hermasn Ierusalim.

    Apreciază

  2. Asirienii au deportat pe evreii în provinciile asiriene, cea mai estică fiind undeva prin vestul Iranului. Aceşti evrei nordici îşi abandonaseră de mult religia veche, mozaică, din vremea în care erau în ţară. Puţini s-au întors la adevăratul Dumnezeu, iar aceştia au avut ocazia să se repatrieze în timpul restaurării persane (sec. VI î. Hr.). Să credem că atâţia evrei manasiţi au călătorit aiurea până în India (în loc să revină în ţară) şi încă au revenit între timp la mozaism? Este mai uşor de explicat altfel: atâta lume ar fi bucuroasă să trăiască într-un stat civilizat şi prosper cum este Israel, ar fi în stare să se circumcidă şi să adopte obiceiuri iudaice, inclusiv pretenţia că sunt nu ştiu ce trib evreiesc pierdut, numai să fie acceptaţi ca imigranţi legitimi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s