EVREII ŞI SECULARISMUL

SondajeStudii/Cercetări | 4 decembrie 2013, 20:35

Studiu: Secularismul din rândul evreilor milenari şi oportunitatea creştinilor de a predica Evanghelia

Un nou sondaj realizat de Pew Research Center arată că tinerii evrei nu consideră religia ca un component-cheie pentru ceea ce înseamnă a fi evreu. Acest trend, legat de un secularism tot mai larg răspândit în rândul tinerilor, oferă o oportunitate de a predica Evanghelia, potrivit unor lideri evrei mesianici.

young-jews

via ideas.time.com

Russ Resnik, director executiv al Uniunii Congregaţiilor Evreieşti Mesianice (UCEM), a numit scăderea accentului pe religie în rândul tinerilor milenari „atât o problemă reală, cât şi o oportunitate”, într-un interviu cu Christian Post, marţi. Resnik a explicat că „este o problemă că ţara noastră devine tot mai seculară”, dar a insistat că, precum un rezultat, „multe persoane cresc fără o mulţime de graniţe religioase care, istoric vorbind, i-au ţinut pe evrei deoparte de a-L vedea pe Isus ca Mesia”.

Potrivit studiului Pew, 73% dintre evreii între optsprezece şi douăzeci şi nouă de ani au declarat că un om poate fi evreu chiar dacă nu crede în Dumnezeu. 66% din acelaşi grup au afirmat că a fi evreu este mai degrabă o chestiune de origine sau cultură, opusă religiei. Doar 13% au spus că religia este mai importantă. 32% dintre ei s-au identificat drept evrei, dar fără să aibă vreo religie.

“Milenarii nu asociază religia cu un component-cheie pentru ceea ce înseamnă a fi evreu”, a declarat evreul mesianic Richard Harvey, lector pe Biblia ebraică la All Nations Christian College, în Regatul Unit, pentru Christian Post, într-o declaraţie de email. “Acest lucru arată satisfacţie faţă de iudaism ca religie, dar, ca alţi milenari americani, disatisfacţie faţă de instituţiile religioase în general”, a adăugat Harvey.

De asemenea, Harvey a mai spus că secularismul este o oportunitate pentru creştini de a evangheliza. În timp ce evreii milenari ar putea părăsi sinagoga, “ei sunt flămânzi după apartenenţă, comunitate, identitate şi scop…ceva ce noi, credincioşii în Yeshua (Isus), ar trebui să modelăm într-un mod molipsitor şi captivant, mai degrabă decât a fi irelevanţi şi demodaţi.”

“Pentru evreii mesianici, provocarea de a deveni mai vizibili şi mai relevanţi faţă de acei care nu caută ‘religia’ atât de mult ca identitate şi scop trebuie luată în considerare”, a scris Harvey. De asemenea, dumnealui a încurajat toţi creştinii să folosească un limbaj mai relevant faţă de generaţia milenară.

Kirk Glebe, preşedinte al UCEM, a căzut de acord cu ideea că limbajul creştin cauzează o barieră spre o prezentare eficientă a Evangheliei. „Majoritatea persoanelor din cercurile creştine din America folosesc un limbaj pe care cei mai mulţi oameni nu îl înţeleg”, a explicat Glebe. Ceea ce persoanele seculare au nevoie, a afirmat dumnealui, este ca creştinii să fie „simpli şi concişi în privinţa punctelor de vedere teologice”.

„Persoana lui Yeshua este impunătoare şi atractivă chiar şi poporului evreu şi oamenilor seculari”, a adăugat Resnik. „Este vorba despre religiozitatea din jurul persoanei lui Yeshua, care nu îi interesează pe oameni.”

Atât Glebe, cât şi Resnik au atacat prezentările mass-mediei despre Isus ca fiind incorecte. Făcând referire la seriile “Biblia” de pe History Channel, noua carte a lui Bill O’Reilly, “Ucigându-L pe Isus”, alături de cartea controversată a lui Reza Aslan, “Zilotul”, Glebe a susţinut că aceştia “oferă propriile lor înclinaţii”, ceea ce ascunde caracterul adevărat al lui Cristos.

“Cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci este să-i oferi unui evreu Noul Testament”, a spus Glebe. Naraţiunea Evangheliei prezintă persoana lui Isus mai bine decât ar putea-o da orice altă senzaţie mass-media sau argument teologic.

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Studiu: Secularismul din rândul evreilor milenari şi oportunitatea creştinilor de a predica Evanghelia – Stiri Crestine.ro

Anunțuri

Un gând despre &8222;EVREII ŞI SECULARISMUL&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s