Există o mare discrepanţă între cei care se identifică a fi creşti şi cei care susţin crezurile biblice

 

Un sondaj recent a adus la lumină o altă mare discrepanţă dintre cei care se identifică a fi creştini şi cei care ţin de fapt de crezurile biblice. Institutul American de Cultură şi Credinţă a adunat date dintr-un chestionar intitulat „Creştinismul 101„. Deşi 70 de procente dintre cei intervievaţi s-au identificat drept creştini, doar 10 procente dintre ei au putut să răspundă de fapt la câteva întrebări biblice de bază.

Cercetările noastre au adunat informaţii despre atitudini şi comportamente raportate la chestiuni practice precum minciuna, înşelarea, furtul, pornografia, natura lui Dumnezeu şi consecinţele păcatului nerezolvat,” a spus cercetătorul George Barna, care a condus aceste studii. Conform celor de la Christian Today, 6.000 de oameni au participat în cadrul acestui sondaj ce a inclus 20 de întrebări despre crezurile creştine de bază şi alte 20 de întrebări despre comportament.

Răspunsurile participanţilor au fost măsurate în contrastul conţinutului biblic pentru a se determina cât de muţi dintre cei care s-au identificat a fi creştini erau de fapt „ucenici integraţi„.

Organizatorii acestui sondaj au recunoscut, totuşi, că în cele din urmă numai Dumnezeu poate ştii dacă cineva este un ucenic autentic.

De fiecare dată când cineva încearcă să măsoare perspectiva cuiva sau postura sa spirituală, lucrurile trebuiesc tratate cu atenţie. Recunoaştem că această cercetare oferă doar o estimare, nu un absolut. Numai Dumnezeu ştie cine este un creştin autentic; numai El ştie cine are o perspectivă biblică. Numai Dumnezeu ştie ce este în mintea şi în inima fiecărei persoane„, scria pe o declaraţie din partea celor de la Barna.

Notă: Materialul de mai sus a apărut iniţial în Christian Headlines pe 1 martie 2017, de unde a fost preluată şi imagine de la început. Dacă citaţi acest material în altă parte, rog să păstraţi toate link-urile din el şi să oferiţi sursa citării, adică acest blog. Mulţumesc.

https://crestinismtrait.blogspot.ro/2017/03/exista-o-mare-discrepanta-intre-cei.html?

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s