Idolul Lăcomiei

img_20160814_1402461111112211211111111211111111111111111111111111111111111211111111111111212121211211

Adăugat De Arise For Christ

Biblia vorbește de lăcomie, condamnând acest păcat oribil, care are „rangul” de idol (Efeseni 3:5). S-ar putea să existe oameni care-și doresc să fie lacomi, pentru a obține anumite bunuri, favoruri, poziții… dar majoritatea din acești oameni lacomi au ajuns să fie prinși de lăcomie (robiți) și fără să-și propună aceasta. „Lacomi sunt mulți din cei care nu sunt creștini, dar e grav când creștinii devin lacomi (Efeseni 5:3). Din cauza lăcomiei oamenii dau și iau mită (Proverbe 15:27) apoi mint, fură, sunt nemulțumiti de ceea ce au… chiar ucid fizic, economic psihic… lăcomia strică relațiile (Proverbe 28:25).

Infecția cu lăcomie este gravă, este o maladie legată în special de materialism, și de care îți dai seama cu greu. Lăcomia este asemenea unui drog; te hrănești că îți este foame dar nu te saturi, mai vrei și mai vrei, devenind adicție chiar.

Când un om devine lacom îi este greu să mai găsească stopul (oprirea), nu mai știe ce înseamnă suficient: “cu cât are mai mult cu atât vrea și mai mult. “Dintr-un închinător la Dumnezeu ajungi datorită lăcomiei, să devii închinător la idoli (Coloseni 3:5).

Falsa idee că dacă obții mai mult sau ai mai mult eşti fericit, i-a adus pe unii în această stare degradantă din punct de vedere spiritual. Este o autoînșelare să te bazezi pe materie ca sursă a fericirii.

Manifestarea lăcomiei are loc printr-o dorință puternică, având ca obiectiv împlinirea eului, respectiv deținerea puterii, controlului cu orice preț, numai pentru satifacția personală, acele dorințe pot fi rele sau bune.

Putem avea dorințe bune dar dacă sunt motivate și realizate corect, mai ales în domeniul spiritual în care urmărim doar interesul Împărăției lui Dumnezeu, dar chiar dorințele noastre bune nemotivate și realizate greșit sunt păcătoase.

Timpul împlinirii dorințelor noastre joacă un rol important. Dacă ne dorim lucruri bune la un moment nepotrivit sau într-o măsură nepotrivită, riscăm să ne facem vinovați de păcat. Dorințele în sine dacă sunt bune, nu sunt păcat dar când ”devin lacome” sunt păcat.

Dorințele noastre bune conduse de firea noastră păcătoasă devin păcat (Romani 8:5)! O viață trăi în competiție cu scopul de a fi mai sus ca ceilalți îi dezumanizează pe unii, îi golește de valorile morale, încât ajung să facă tot ce vor și le stă în putere fără a ține cont de consecințe.

Lacomii vor căuta împlinire în lucrurile trecătoare care le creează senzația unei împliniri, așteptări efemere. (”Dorința este un dușman necruțător. Promite prosperitatea dar aduce sărăcia dureroasă a spiritului”).

Lăcomia vine din interiorul nostru, poate fi mascată bine chiar spiritualizată (moralizată), adaptată la vremurile actuale. Dorința după posesiuni, putere, faimă… este greu de oprit de principiile morale, de legile corective, chiar și de închisoare … pe unii nimic se pare că nu-i oprește, probabil moartea fizică.

Lăcomia, pare un păcat acceptat ușor în mediul nostru creștin: un ”păcățel” și credincioșii au de luptat cu el. Atunci când cineva se face vinovat de păcatul lăcomiei, devine idolatru. Dumnezeu urăște idolatria! Interesant cum satan folosește lăcomia pentru distrugerea veșniciei multor oameni. Este un produs ce are originea în firea noastră păcătoasă dar și un produs otrăvit al lui satan. Adevărul care stă în spatele acestui produs este; respingerea ofertelor lui Dumnezeu și alegerea conștientă sau mai puțin conștientă a acestei ”atitudini de lăcomie”, ceea ce urmează este o închinare la idoli. În astfel de situații, Dumnezeu dispare încet, încet din viața și peisajul celor care au făcut din lăcomie un mod de viață. Pe Dumnezeu nu-L putem înlocui cu nimic, cu niciun lucru, satisfacție, poziție…

În final, vestea bună este că putem scăpa de păcatul lăcomiei prin procesul pocăinței. Este necesar să ne autoverificăm, dacă nu cumva suntem afectați de lăcomie și cel ce ne poate scăpa de ea este Dumnezeu.

”Creștinii adevărați sunt lacomi pentru Dumnezeu”.

Avram Sabou

http://ariseforchrist.com/blog/articles/2/idolul-lacomiei-138?utm

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s