IRAN: AMINTINDU-NE DE CEI LEGAŢI PENTRU HRISTOS

BisericaPersecuțiiRugăciune | 27 ianuarie 2014, 14:58

IRAN: Amintindu-ne de cei legați pentru Hristos

behnamiraniDavoud Alijani, un creștin iranian închis în luna decembrie, 2011, împreună cu alți patru creștini, a fost eliberat după mai bine de 250 de zile petrecute în închisoare. Davoud a fost acuzat de convertire de la islam la creștinism.

Pastorul Farhad Sabokrouh și Naser Zamen – Dezfuli au fost închiși împreună cu Davoud și eliberați pe custodie în luna decembrie a anului 2013.

Conform unui raport recent, cel de-al patrulea creștin închis – Shahnaz Jayzan – soția pastorului Farhad, a rămas în închisoare. Cu toate acestea, surse neconfirmate spun că ea va fi eliberată.

Între timp, data de 16 ianuarie marcheaza al treilea an în închisoare pentru Benham Irani (43 de ani), un lider al unei case de rugăciune, închis pentru „ofensarea securității naționale”. Benham este deținut în condiții grele la închisoarea Ghezal Hesar și este foarte bolnav. Mai multe detalii aici.

Benham a fost foarte grav bătut și ne temem că ar putea să moară în închisoare. Într-o scrisoare din partea lui, el a scris:

„În închisoare am avut parte de noi experiențe legate de dragoste. Aici trăiesc cu colegi de celulă de la care este greu să vezi ceva pozitiv în viețile și personalitățile lor. Nu se gândesc la nimic decât la valori negative, acte de violență și citesc literatură murdară. Îi privesc și mă întreb: „Oare chiar merită ei rugăciuni și mijlociri?” Imediat îmi amintesc că Isus Hristos a murit și pentru păcatele lor.  „El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.” (1 Ioan 2 : 2)

Familia pastorului se confruntă cu raiduri din parte forțelor de securitate. În data de 15 decembrie 2012, forțele de securitate au percheziționat casa soției pastorului, Kristina, și casele altor trei creștini și au confiscat biblii și alte materiale creștine, cât și laptopul Kristinei.

Mulțumim Domnului pentru răspunsul la rugăciune și pentru eliberarea lui Davoud, Farhad și Naser. Fie ca Shahnaz să fie următoarea eliberată! Cereți Domnului ajutor pentru recuperarea emoțională și fizică. Cereți Domnului ca prezența Lui să-l însoțească pe pastorul Benham în aceste momente. Rugați-vă pentru Kristina și pentru cei doi copii, Rebecca și Adriel.
(Persecution.net)

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro IRAN: Amintindu-ne de cei legați pentru Hristos – Stiri Crestine.ro

Anunțuri

Un gând despre &8222;IRAN: AMINTINDU-NE DE CEI LEGAŢI PENTRU HRISTOS&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s