IRANUL ÎNCHIDE BISERICILE CREŞTINE !

3 februarie 2014, 19:34

Iranul începe închiderea tuturor bisericilor creștine din țară

ODM_Iran-01-22-14
În Iran creștinii se întâlnesc în biserici de casă care sunt tot mai descoperite de autorități. Când sunt descoperite, creștinii sunt reținuți și supuși la diverse forme de hărțuire, încetarea contractului de muncă, separarea de familie, inclusiv pedeapsa cu închisoarea. “Practic, este ilegal să mergi la o biserică”, spune Michael Wood, de la Open Doors SUA, o organizație care ajută creștinii persecutați din întreaga lume. În conformitate cu Wood, guvernul iranian a inițiat închiderea tuturor bisericilor creștine din țară, ne raportează site-ul Mission Network.“Guvernul are numele, adresa și detalii despre studiile urmate la cei care participă la o biserică. Orice întâlnire care aduce mai mulți oameni într-o casă este în atenția autorităților pentru verificare.” spune Wood.

Wood spune că situația a devenit din ce în ce mai grea pentru credincioși, de la ultimele alegeri prezidențiale. Mai multe persoane vin la Hristos, spune el, în ciuda rezistenței guvernul islamic.

La scurt timp după Crăciun, oficialii le-a spus creștinilor vorbitori de farsi (persană) ai unei biserici importante din Teheran, care nu au mai putut participa la servicii. Farsi este limba oficială în Iran și cele mai multe congregații vorbesc farsi.

“Guvernul a crezut că interzice oamenilor să nu mai meargă la biserică, dar s-a întâmplat exact opusul, numărul participanților la biserică a început să crească”, spune Wood. Când oficialii guvernamentali au conștientizat această reacție au ordonat închiderea tuturor bisericilor din țară.

Iranul se află pe lista țărilor care persecută creștini, potrivit Open Doors. Guvernul din Iran consideră creștinismul ca o amenințare, și orice musulman care devine un urmaș al lui Isus se confruntă cu pedeapsa cu moartea.

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Iranul începe închiderea tuturor bisericilor creștine din țară – Stiri Crestine.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s