MESAJ ANTISEMIT

Mesaj antisemit într-un tren belgian: „Mergem la Auschwitz; evreii, rugaţi să coboare pentru un duş“

De adevarul.ro | adevarul.ro – 3 ore în urmă

 
Mesaj antisemit într-un tren belgian: „Mergem la Auschwitz; evreii, rugaţi să coboare pentru un duş“Mesaj antisemit într-un tren belgian: „Mergem la Auschwitz; evreii, rugaţi să coboare pentru un duş“

O persoană rămasă neidentificată a transmis un mesaj cu caracter antisemit prin sistemul audio de informare al unui tren din Belgia, anunţând că destinaţia este „Auschwitz”, unde „toţi evreii sunt rugaţi să coboare pentru a face un duş”, informează filiala belgiană a postului RTL.

Incidentul a avut loc pe 31 ianuarie, dar a fost făcut public miercuri. Călătorii unui tren care circula pe ruta Namur-Bruxelles au auzit prin sistemul audio un anunţ surprinzător: „Doamnelor şi domnilor, mergem la Auschwitz. Toţi evreii sunt rugaţi să coboare pentru a face un mic duş”.

Autorităţile belgiene au declanşat o anchetă în acest caz, suspectând că la originea anunţului ar fi un grup de adolescenţi care au pătruns în sistemul audio al trenului.

În perioada 1942 – 1944, 28 de trenuri au deportat în lagărul nazist de la Auschwitz (localitate situată în prezent pe teritoriul Poloniei) 24.916 evrei din Belgia.

Citeste si: 

Anunțuri

Un gând despre &8222;MESAJ ANTISEMIT&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s