Militanți Al-Shabaab au ucis şapte creştini în Estul Kenyei

   30-07-2017 

Organizaţia Internaţional Christian Concern (ICC) a făcut cunoscut faptul că la începutul lunii iulie 2017, militanţi ai organizaţiei teroriste Al-Shabab au întreprins o serie de atacuri în provincia Lamu din Kenya.

Între 5 şi 8 iulie aceştia au descins în 3 sate şi au ucis trei ofiţeri de poliţie şi şapte creştini: Said Mbigo, Matei Mlatia, Peter Mburu, Teresio Munyi, Mwangangi Muneni, Katana Karisa Chai şi Musoka Maithya.

Potrivit localnicilor contactaţi de ICC, teroriştii au jefuit şi numeroase case precum şi dispensarul local. Aceştia au mers din casă în casă căutând creştini pe care să-i omoare.

Şcolile din cele trei sate au fost închise şi familiile creştine evacuate în oraşul Witu. “Atacatorii au vizat pe creştinii din provincia Lamu, în special pe fermierii care prosperă din agricultura la scară redusă,” a spus Henry Divayo, pastorul bisericii din Witu. “Militanţii cereau locuitorilor cărţile de identitate şi dacă se dovedeau că sunt creştini erau ucişi.”

“Victimele au fost evacuate în tabere unde hrana şi paza lor este asigurată de forţele guvernului şi de Crucea Rosie.”, a spus Divayo. “Şi noi găzduim în biserica noastră peste 200 de persoane şi ne aşteptăm ca numărul lor să crească pe măsură ce tot mai mulţi oameni sunt evacuaţi.”

“Forţele guvernamentale intervin pentru a asigura paza bisericilor, însă mult mai mult trebuie făcut”, a continuat Divayo. “Avem nevoie de poliţişti bine echipaţi în biserici, şcoli şi spitale.”

Începând din 2011, Kenya a contribuit la lupta împotriva Al-Shabaab din Somalia. În semn de răzbunare, teroriştii au atacat creştinii de peste graniţă din Kenya. Pe 5 iulie 2014 aceştia au atacat un sătuc hindi din provincia Lamu, făcând nouă victime. Militanţii au atacat Universitatea Garrisa pe 2 aprilie 2015, ucigând 148 de studenţi creştini. Pe 12 iunie 2016 terorişti islamici au atacat localitatea Mpeketoni, ucigând 48 de persoane care nu au putut recita versete coranice.

Nathan Johnson, Directorul pentru Africa al ICC, a declarat: “Guvernul Kenyei trebuie să asigure paza şi siguranţa cetăţenilor kenyeni. El trebuie să pună capăt terorii ce domneşte la graniţa cu Somalia, din partea Al-Shabaab.

Să ne rugăm pentru familiile celor ucişi şi pentru ca pacea să se instaureze în această regiune unde atâţia creştini cad victime violenţei. Sperăm că guvernul Kenyei va lua măsuri eficiente pentru a pune capăt atacurilor teroriste.”

Pentru Știri Creștine, Ionuț Poteraș

https://www.stiricrestine.ro/2017/07/30/militanti-al-shabaab-au-ucis-sapte-crestin

Anunțuri