Motivații Pentru A Sluji

Fiecare creștin trebuie să aibă mentalitatea de slujitor, indiferent de poziția sau rolul pe care îl are în biserică sau societate. Domnul Isus ne-a lăsat cel mai mare exemplu de adevărat slujitor și ne-a învățat slujirea creștină (Marcu 10: 45, Matei 10:24-25).

Mulți credincioși vor să fie slujitori, dar nu mai reușesc să slujescă sau le este greu să slujescă, ajung poate doar să fie slujiți. Creștinismul se bazează pe slujirea motivată de dragoste pentru Dumnezeu ,,Orice faceți să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni (Coloseni 3:23).

Avem oportunități să facem multe lucruri foarte bune și necesare pentru semenii noștri, dar întrebarea este dacă mai suntem disponibili, dacă mai avem pasiune, dacă mai înțelegem că nu putem fi credincioși fără a fi și slujitori. Fiecare mântuit trebuie să fie un slujitor al Domnului (Coloseni 3:24).

Ca și copii ai lui Dumnezeu suntem parte din Biserica lui Hristos, având un rol definit și resurse dăruite nouă ca să slujim atât pe cei din Biserică cât și pe cei nemântuiți, în parteneriat cu Dumnezeu ,,Căci noi suntem împreună lucrători cu Dumnezeu.”(1Corinteni 3:9a).

Slujitorul adevărat Îl urmează pe Domnul, este un rob supus, se va lăsa folosit de Dumnezeu ,,Dacă Îmi slujește cineva, să mă urmeze; și unde sunt Eu acolo va fi și slujitorul Meu. Dacă Îmi slujește cineva, Tatăl îl va cinsti” (Ioan 12:26).

Mentalitatea că numai cei ordinați într-o anumită poziție, cât și cei au daruri care sunt mult mai vizibile ca altele sunt chemați la slujire este greșită și priveză Biserica lui Hristos de contribuția pe care o poate aduce fiecare mântuit.

Fiecare credincios are o chemare personală la o anumită slujire, iar când fiecare va sluji, biserica va deveni activă. Nevoile spirituale cât și nevoile fizice ale comunități din care facem parte, sunt motive suficiente pentru a ne activa în slujirea plină de dragostea a lui Dumnezeu. Dacă slujim, nu ne vom cosidera ca fiind decât ,,robi netrebnici”, făcând ,,ce eram datori să facem” (Luca 17:10).

Să fim încredințați că Dumnezeu ne va și răsplăti, acesta fiind un bonus garantat celor care slujesc, și cu toate acestea nu ar trebui să se transforme într-o motivație pentru care să slujim (dragostea lui Dumnezeu este motivul slujirii noastre – Luca 12:37).

Există o criză spirituală pe care o traversează bisericile locale, în care se adună mai mulți ,,consumatori de programe” decât ,,credincioși slujitori “. Posibilitatea trezirii la realitate poate să existe, dar în același timp și posibilitatea de a ne complace în neimplicare într-o anumită slujire. Când doar consumăm, devenim bolnavi de ,,bulimie spirituală” și cel mai rău, sclerozați din punct de vedere spiritual, nemulțumiți sau cârcotași. Acești creștini pot fi considerați și morali, respectiv religioși, dar nu lasă urme care să reflecte în veșnicie, ci își risipesc viața de creștini.

Nu mai conteză dacă ne numim ,,creștini “ atât timp ce slujirea nu ne caraterizeză.

Avem nevoie de plinătatea Duhului Sfânt pentru a ne trezi, dacă dormim, asfel riscăm să murim din punct de vedere spiritual. Avem nevoie de experiențe personale cu Dumnezeu care să ne marcheze prezentul și viitorul nostru și a celor pe carei slujim, ajutându-i să devină și ei slujitori dedicați.

Avem nevoie să trăim o viața spirituală din beleșug, nu una de supravețuire, împlinindu-ne misiunea de câștigători de suflete.

Avem nevoie de un creștinism cu impact demostrabil prin slujirea noastră!

Slujitorul Domnului va sluji în orice circumstanță cu toată inima, înțelegând bine slujirea!

Acesta îl va onora pe Dumnezeu!

Avram Sabou

http://www.ariseforchrist.com/blog/articles/all/motivatii-pentru-a-sluji-151?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s