NIGERIA ŞI HOMOSEXUALII

 21 ianuarie 2014, 20:07

Nigeria pedepsește cu închisoarea pe homosexuali și interzice căsătorie gay

presedinte-nigeria

Președintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a aprobat legea care interzice căsătoria între persoane de același sex, pedeapsa fiind 14 ani de închisoare pentru fiecare partener, a confirmat guvernul. În plus, oricine arată în public, direct sau indirect, o relație homosexuală va fi condamnat la zece ani de închisoare, în conformitate cu noua legislație, potrivit unor rapoarte primite de la agenția de știri EFE.

Ministrul Justiției, Mohammed Adoke, a declarat ca proiectul de lege a trecut în această lună, parlamentul Nigeriei aprobând legea controversată, lege condamnată de grupurile pentru drepturile omului.

“Căsătoria sau uniune civilă între persoane de același sex nu poate fi legalizată în nici un locaș de cult, fie că este vorba de biserică, moschee sau oriunde în Nigeria”, spune textul legal.

Camera inferioară a Parlamentului, Camera Reprezentanților a adoptat proiectul de lege în luna mai a anului trecut, în timp ce Senatul s-a declarat în favoarea ei în noiembrie 2011. Ambele camere au fost de acord pe o versiune în comun a proiectului de lege înainte de a-l trimite președintelui pentru aprobare.

În Nigeria, cea mai populată țară din Africa, cu circa 170 de milioane de oameni, legea are un sprijin larg în rândul populației, și mai ales a celor devotați fie creștini sau musulmani. Deși țările occidentale și-au exprimat opoziția față de lege, ca de exemplu Marea Britanie a amenințat că își va retrage ajutorul în cazul în care această lege va fi aprobată.

Organizația pentru drepturile omului, Amnesty International, și-a exprimat repulsia față de lege, deoarece, în opinia lor ”ataca drepturile fundamentale și incriminează relațiile dintre persoane de același sex.”

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Nigeria pedepsește cu închisoarea pe homosexuali și interzice căsătorie gay – Stiri Crestine.ro

Anunțuri

Un gând despre &8222;NIGERIA ŞI HOMOSEXUALII&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s