Oprește-Te Din Slujire Și Iubește-Mă!

Adăugat de Arise For Christ 31 Jul 2017

Oprește-te din slujire și Iubește-Mă! – Ai zice, la prima vedere, că este un paradox ceea ce spun, însă în ultima vreme am meditat adânc la  aceste cuvinte și mi-am dat seama că ele sunt o realitate, realitatea care o întâlnim tot mai des în zilele noastre, în bisericile noastre.

Am văzut oameni implicați în așa multe multe activități în cadrul bisericii și-am fost curioasă să văd care este motivația unor astfel de oameni așa că am întrebat pe câțiva dintre ei care este motivația slujirii lor.  Nu mică mi-a fost uimirea să primesc răspunsuri ca: „din obișnuință / așa am fost învățat / să mă simt util etc”.  Cu siguranță, cei mai mulți dintre noi, atunci când începem să slujim o facem din dragoste pentru Dumnezeu, dar cu trecerea timpului, intrăm într-un fel de activism și pierdem din vedere esența slujirii. Ne concentrăm mult pe slujire, dar neglijăm relația cu Cel căruia Îi slujim. Petrecem mult timp făcând multe lucruri și nu mai avem energie și timp să investim în relația cu Creatorul.

Dorește Dumnezeu oare să fim împărțiți în așa de multe lucrări, să facem din toate câte puțin și nimic până la capăt, să ne focusăm așa de mult pe ce facem și cât facem? Uneori acționăm din obișnuință, alteori doar ca să ne simțim utili sau că aparținem unui loc sau unei lucrări, să simțim că suntem importanți. Dar prea rar ne răspundem la întrebarea „de ce fac ceea ce fac?”

Ți s-a întâmplat vreodată să fii atât de implicat în slujire încât să nu mai ai timp sau energie pentru rugăciune? Să vii atât de obosit după o seară de evanghelizare sau după o zi în care pur și simplu ai ajutat pe cineva la treburile casei și să fii atât de epuizat încât să îngâni doar câteva cuvinte în gând în loc de rugăciune liniștindu-ți conștiința că Domnul știe că pentru El ai slujit? Credem de multe ori că dacă slujim și facem multe pentru Domnul Îl iubim, dar poți sluji fără să-L iubești, poți fi implicat în multe lucrări din biserică din obișnuință, pentru că așa am fost crescuți sau din orice alte mii de motive însă fără să-L iubim pe El. Și se prea poate ca după toată slujirea noastră să ni se spuna: „Niciodată nu v-am cunoscut, depărtați-vă de la Mine”( Matei 7:23). De ce?

Tocmai pentru că slujim fără să-L cunoaștem pe Cel căruia Îi slujim, fără să petrecem zilnic timp cu El! Și mă întreb atunci, ce este mai important, să slujești sau să iubești? Nu spun că este greșit să slujim, Domnul așteaptă oameni care să slujească cu pasiune pentru El, dar atunci când slujirea ia locul lui Dumnezeu, oprește-te și reanalizează-ți prioritățile! Gândește-te pentru de ce și pentru cine faci tot ceea ce faci?

SLUJIREA VINE DIN IUBIRE și atunci când îți petreci timp în părtășie cu Isus Hristos, dorința ta de slujire crește. E important să slujim, dar și mai important este să-L iubim pe Isus Hristos, să-I arătăm că Îl iubim.

Când iubești, îți faci timp pentru perosana iubită, nu-i așa? Încercăm să cunoaștem cealaltă persoană, s-o descoperim, să n-o rănim, să petrecem timp în prezența ei. Așa este și cu Dumnezeu!

El așteaptă să ne începem ziua cu El!  „O iau inaintea zorilor și strig”, spunea David (Ps 119:147), El așteaptă să-L cunoaștem, să-L descoperim, să știm ce-I place și ce nu, așteaptă să ne vorbească, să-Și petreacă timp cu tine și cu mine! Îl lași tu să te aștepte sau Îi răspunzi când te cheamă?

Gândește-te bine, analizează-ți prioritățile și dacă găsești în viața ta că slujirea e primordială, atunci OPREȘTE-TE din slujire și învață să-L IUBEȘTI întâi!

Din El ne tragem seva, El e vița, noi mlădițele, și cum am putea da altora când noi nu ne umplem de El? O perioadă va merge așa, vei putea dărui, vei sluji, dar când paharul tău se va goli nu vei mai avea de oferit prea multe, decât frustrare, întristare și amărăciune.

De aceea este nevoie să te întorci la altar, în fiecare dimineață să-ți întorci privirile spre El, să te lumineze, să te umple de prezenta și dragostea Lui, să-ți transmită planurile Sale și strategii de lucru.

Apoi, caută să înțelegi voia lui Dumnezeu pentru viața ta pentru că atunci când Îi ceri, El întotdeauna dă viziune și scop vieții tale! Atunci vei știi lucrarea la care te cheamă și-ți vei canaliza toată energia, gândurile și rugăciunile spre ceea ce El te-a chemat să faci, vei avea siguranța că ești omul potrivit, în locul potrivit, la momentul potrivit!

Tot ceea ce faci din dragoste are valoare eternă, mergi cu avânt înainte, din putere în putere și nimic nu ți se pare prea greu pentru că iubești pe Cel ce ți-a încredințat lucrarea, iubești să faci pentru El toate lucrurile.

Iubindu-L vei descoperi că viața cu Isus Hristos are doar început, că zi de zi trăiești o adevărată aventură și că nu există viață mai împlinită decât viața trăită DIN IUBIRE PRIN SLUJIRE!

  Luminița Marinescu

http://ariseforchrist.com/blog/articles/all/opreste-te-din-slujire-si-iube-te-ma–369?

Anunțuri