Părăsirea Trecutului

Fiecare om își poate aminti lucruri neplăcute din viața lui. Sunt situații în viață când este greu să scăpăm de anumite sechele provocate de anumite experiențe triste, dureroase. Memoria nu poate fi ștearsă pentru a elimina trecutul, dar modul cum ne raportăm la trecut din perspectivă creștină poate fi o binecuvântare.

Dacă am putea să ne programăm viața și asta ar depinde numai de noi, am elimina tot ce am crede că ne-ar face rău. Unele din neplăcerile noastre sunt produsul altora deși de unele suntem noi responsabili.

Sunt traume emoționale, păcate grosolane care lasă urme adânci și care pot complica prezentul cât și viitorul dacă nu s-a produs vindecarea și iertarea. Imaginea acestora poate afecta mintea încât să nu mai putem gândi corect. Apoi afectează partea emoțională și pe cea spirituală dacă suntem mântuiți sau vrem să devenim copii lui Dumnezeu. Până și sănătatea fizică ne este pusă în pericol.

Oamenii lui Dumnezeu nu au fost scutiți de necazuri și ei au trecut prin suferințe de tot felul. Privind la ei observăm modul cum s-au raportat la trecutul care i-a legat mai mult de Dumnezeu și la caracterul nobil dezvoltat prin toate acestea. Iosif patriarhul, a privit trecutul zbuciumat prin ochii lui Dumnezeu și mărturisește aceasta în Genesa 49:19-21.

Tendința noastră umană este de a reactiva trecutul având o perspectivă greșită iar diavolul, știe bine că poate afecta prezentul și viitorul dacă-i urmăm perspectiva. Putem fi mânați de dorința de a căuta vinovați pentru a ne răzbuna, poate căutându-ne într-un fel sau altul dreptatea, în cazul în care alții ne-au greșit afectându-ne grav.

Dar nu aceasta este soluția… Soluția este să privim la Dumnezeu pentru a-I accepta suveranitatea, atotputernicia de a schimba lucrurile în favoarea noastră. Încrederea în Dumnezeu ne izbăvește de „neplăcutul din trecut, oferindu-ne bucuria mântuirii.

Starea de împlinire depinde de acceptarea perspectivei divine în viața noastră. Va trebui poate să iertăm pe cei care ne-au greșit, să ne iertăm pe noi înșine dacă am făcut greșeli în urma cărora am suferit, să credem în iertarea lui Dumnezeu și să luptăm pentru a putea practica Cuvântul lui Dumnezeu în viața noastră.

Credincioșii ar putea să ne ajute mai mult sau mai puțin pentru a depăși blocajele în care ne găsim, dar Dumnezeu nu lipsește niciodată în nevoi (Psalmul 46:1). Nu trebuie să devenim bolnavi de amnezie ca să nu mai trăim în trecut, ci acceptând trecutul pe care Dumnezeu l-a îngăduit pentru a făuri „binele nostru suprem. În acest domeniu numai El are expertiză! Dincolo de trecutul amar, viața noastră inundată de prezența lui Dumnezeu constituie sursa fericirii.

Trecutul pentru unii e un prezent continuu, ceea ce e grav! Sunt bântuiți de ceea ce au făcut și trăit, au coșmaruri, au paralizat în această stare, cad în depresie… Trecutul îi oprește pe unii chiar fizic să mai trăiască, așa că aleg drumul cel mai sigur spre iad sinucigându-se! Ce tragedie! Sau răspund celor care le-au greșit cu aceeași monedă, răzbunându-se…

Părăsirea trecutului pentru trăirea unei vieți biruitoare este necesară. Aceasta este posibilă cu ajutorul lui Dumnezeu, care lucrează prin Duhul Sfânt eliberarea de amintirile distructive și dăruirea credinței care se va dezvolta prin dependența de Dumnezeu.

Harul lui Dumnezeu este îndeajuns pentru oricine, oricât de odioase ar fi fost experiențele prin care au trecut.

Avram Sabou

http://ariseforchrist.com/blog/articles/all/parasirea-trecutului-143?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s