REŢETĂ PENTRU UCIDEREA UNEI ZILE : DUMINICA

Rețetă pentru uciderea unei zile: duminica

valentin fat

1. Lucrează excesiv în timpul săptămânii. Ai grijă ca sâmbăta să lucrezi mai mult ca la lucru.

2. Culcă-te târziu sâmbăta și, mai ales, indecis. Nu lua hotărârea fermă de a merge  la închinare, ci așteaptă să vezi cum te simți duminică dimineața. Dacă ești obosit sau nu….

3. Administrează doze de anestezic conștiinței tale. Fă-o progresiv. În primele duminici în care lipsești de la adunare te vei simți inadecvat: în pijamale, pe la ora 10:30, 11:00. Îți va fi greu să aprinzi TV-ul, dar anestezicul își face în timp efectul. Orice senzație de greață va trece și în curând te vei întreba ce era în capul tău când mergeai.4. Convinge-te că tu ai dreptate și că cei care merg au o problemă. Sunt legaliști, fanatici și vor să își demonstreze neprihănirea. Oricum sunt prefăcuți! De ce să te duci să te spurci cu fariseii? Vezi? Ăsta, nu lenea sau  delăsarea, e adevăratul motiv pentru care nu te duci. De fapt ești prea sfânt pentru adunare.

Dacă nu funcționează argumentul obținut din ponegrirea adunării, consolează-te cu gândul că ai lucrat din greu pentru familia ta, după cum spune și Biblia. Tu ești om de acțiune, nu un pierde vară care umblă după năluci.

5. Spune-ți în mod constant că e mai bine pentru copiii tăi să vadă desene cu spiderman, decât să participe la grupele pentru copiii. De ce să vadă doar bărbile lui Moise și Daniel, când pe ecran e atâta varietate? Nu îi lăsa să se atașeze de grupele de copii pentru că îți vor încurca planurile. Ei trebuie să știe că la biserică mergem doar atunci când nu suntem prea obosiți și avem chef, ca să ne simțim bine.

6. Fii pregătit să îi respingi pe cei ce te cercetează. Poți aborda o atitudine dură, dar nu e recomandat. Mai bine ești elegant și găsești scuze rafinate: te-ai simțit rău, probleme cu copiii. La început e mai greu să le fabrici, dar în cele din urmă vor veni pe bandă rulantă. Așa multe că vei fi lăsat în pace.

Mai multe articole de Valentin Făt la: http://valentinfat.wordpress.com/

Postări asemănătoare

Povestea bucăţii de beton şi a pietricelelor speriate

Povestea bucăţii de beton şi a pietricelelor speriate

Cum îţi măsori succesul? (1)

Cum îţi măsori succesul? (1)

2 sfaturi modeste la început de an*

2 sfaturi modeste la început de an*

Iov – despre bărbatul model

Rețetă pentru uciderea unei zile: duminica

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s