SIRIA ACUZATĂ DE GENOCID

Siria acuzată de genocid: 11.000 de morţi

De adevarul.ro | adevarul.ro – 38 de minute în urmă


Siria acuzată de genocid: 11.000 de morţi
Vizualizare foto
Siria acuzată de genocid: 11.000 de morţi

Un raport realizat de trei foşti procurori pentru crime de război afirmă că există dovezi clare că regimul Sirian a torturat şi executat aproximativ 11.000 de deţinuţi, de la începutul conflictului, scrie BBC. Documentul se bazează pe dovezile furnizate de un fotograf dezertor din Poliţia Militară, care a reuşit să scoată din ţară peste 50.000 de imagini digitale a miilor de deţinuţi morţi.

Cadavrele erau toate de sex masculin, prezentau urme de violenţă, tortură şi mutilare. Dezertorul le-a spus anchetatorilor că treaba lui era să fotografieze cadavrele, atât pentru a permite întocmirea unui certificat de deces, cât şi pentru a confirma că ordinele de execuţie au fost îndeplinite. Acesta mai susţine  că nu a asistat personal la tortura sau uciderea vreunui deţinut.

Damascul ar suţine în secret teroriştii

Anchetatorii susţin că cele mai multe cadavre arătau groaznic; mulţi au fost bătuţi sau strangulaţi. Unii aveau ochii scoşi, iar alţii aveau semne de electrocutare. Unul dintre autorii raportului, profesorul Sir Geoffrey Nice, a declarat pentru BBC că amploarea şi consistenţa crimelor au furnizat dovezi puternice care atestă implicarea Guvernului de la damasc, ceea ce ar putea sprijini o viitoare urmărire penală.

Medicul legist Stuart Hamilton a declarat că în imaginile pe care le-a văzut un număr mare de deţinuţi prezentau „dovezi semnificative de înfometare“. Publicaţia „The Guardian“ scrie că raportul pare sincronizat în aşa fel încât să coincidă cu conferinţa pe Siria  care va începe, astăzi, în staţiunea Montreux şi va continua la Geneva două zile mai târziu. Şi tot în marja conferinţei, „The Daily Telegraph“ scrie, citând surse  din serviciile de informaţii că guvernul Bashar al-Assad îi susţine în secret pe combatanţii islamişti, pentru a demonstra altor ţări că în spatele revoltei din Siria stau teroriştii.

Explicaţie foto: Imagini terifiante dezvăluite de un dezertor din poliţia militară siriană

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s