Slujind Cu Rezultate

Adăugat de Arise For Christ

Fiecare creștin autentic este un slujitor, chiar dacă unii nu slujesc sau înțeleg greșit slujirea. Cu toți ne dorim ca să avem rezultate în slujirea în care suntem implicați și poate am face ceva să ieșim din impasul în care am ajuns ,,…împlinește-ți bine slujba” (2Timotei 4:5c).

Sunt câteva caracteristici de bază care ar trebui să definescă slujirea noastră.

O primă caracteristică de bază a orcărui creștin care dorește să aibă rezultate este să fie spiritual (duhovnicesc). Chiar  dacă pare așa de  generalistă, această caracteristică este de bază pentru fiecare creștin care slujește. O viață spirituală stă în fața orcărui dar duhovnicesc sau  talent pe care l-ar avea. Oamenii spirituali mai întâi umblă cu Dumnezeu, lăsându-se ei trasformați ca apoi să-i poată sluji pe alții. Sursa slujirii lor este tocmai  relația stânsă pe care o au cu Dumnezeu, iar astfel de oameni sunt integrii,  poți găsi la ei acel caracter duhovnicesc, o dependență totală de Dumnezeu, ei fac o prioritate din  relația lor cu Dumnezeu.

A doua caracteristică  este să avem  viziune care să ne motiveze în slujire. O viziune plină de pasiune care  ne determină la acțiune. Oamenii care sunt pasionați pot fi în stare să realizeze mai mult decât cei cu ,,daruriri deosebite”. Motivația slujirii își găsește adevăratul scop atunci este fundamentată în dragoste. Se pare că sunt și creștini care au viziune motivată de interesele lor chiar ,,firești”, dar noi să fim conduși de dragoste în toată munca spirituală pe care o avem de făcut (1Cronici 28:9 ,,…slujete-I cu totă inima…”, Psalmul 100:2 ,,Slujiți Domnului cu bucurie…”, Galateni 5:20).

A treia caracteristică în vederea slujirii  este să avem daruri duhovnicești sau talente înnăscute sau ,,chemări speciale”  pe care să le folosim la maxim în slujire. Acestea ne sunt un dat sau poate să fie chiar o dorință pe care Dumnezeu poate să ne-o împlinească. O nevoie văzută de noi poate fi chemarea pe care să o realizăm (1 Corinteni 12:15). Fiecare om a fost înzestrat cu daruri și abilități naturale cu ajutorul cărora poate sluji.

A patra caracteristică este  o credință vie. Este nevoie poate de curaj mânat de credința de a păși într-o anumită slujire care ni se potrivește nouă cel mai bine. Sunt slujiri care seamănă foarte mult cu altele, dar unele pot fi așa de diferite, chiar noi sau neînțelese de ceilalți.  Lucrul cel mai important este să ascultăm ceea ce ne spune nouă Dumnezeu, iar mai târziu lucrarea noastră va fi confirmată de rezultatele ascultării de Dumnezeu și influența noastră îi va schimba și pe oponenții  nostri. Nu trebuie să ne complacem doar în ceea ce am făcut pâna acum, putem face ceva nou la îndemnul venit de la Dumnezeu. Capitolul din  epistola către Evrei ne prezintă pe cei care au pășit prin credință în ceea ce au avut de întâlnit.

A cincea   caracteristică este o creștere continuă în slujirea noastră. Plafonarea, rutina ne pot trasforma în ritualiști. Dezvoltarea, multiplicarea slujirii, facerea de ucenici care să ducă la alt nivel, slujirea noastră trebuie să motiveze pe alții să facă ceea ce noi facem. Vom continua să  învățăm, să țintim tot mai sus pentru a da maximul pentru Dumnezeu.

Consider că slujirea mea și a ta pot să aibă aceste caracteristici, indiferent de ceea ce am fost până în acest moment, lăsându-ne folosiți de Dumnezeu spre slava Lui. Cât timp mai suntem în viața să slujim având rezultate! Amin

Avram Sabou            

http://ariseforchrist.com/blog/articles/all/slujind-cu-rezultate-355?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s