TANZANIA : ÎNVĂŢĂTOR CREŞTIN UCIS DE ISLAMIŞTI.

tz-pastor-edwar-wwm

 

 

 

 

 

În data de 9 octombrie, un bărbat creștin din Bukoba a fost ucis și un altul a fost grav rănit de militanții islamiști, care i-au atacat cu cuțite. Atacul brutal a avut loc după ce Dioniz Ng’wandu, 31 de ani, un învățător în învătământul secundar, și Temistoresc, 25 de ani, au participat la o întâlnire matinală de rugăciune în clădirea bisericii, împreună cu pastorul lor, Faustine Joseph, și un al patrulea bărbat. După ce pastorul și celălalt bărbat au plecat, atacatorii mascați au intrat în clădire și i-au atacat pe cei doi creștini rămași, omorându-l pe Dioniz și rănindu-l grav la piciorul stâng pe Temistores.

Dioniz a lăsat în urmă pe soția lui, Faith, și cei doi copii ai lor, Michael, 4 ani, și John, 2 ani. Potrivit pastorului Faustine, membrii bisericii au fost amenințați de militanți, care au jurat să micșoreze numărul de creștini în regiunea predominant musulmană.

Media Project, un grup nonprofit, care lucrează global cu jurnaliști locali, raportează următoarele: „Atacurile împotriva creștinilor au crescut în Tanzania, în ciuda eforturilor guvernului de a le controla. Unii lideri religioși și creștini au fost uciși, iar alții au fost răniți cu acid de musulmanii extremiști. Unii atacatori au fost arestați și amendați, totuși, procesele continuă încă.

Rugați-vă ca Dumnezeu să mângâie și să aibă grijă de soția lui Dioniz și cei doi copii ai lor. Fie ca Dumnezeu să dea vindecare emoțională și fizică peste Temistores. Rugați-vă pentru pace în inimile pastorului Faustine și tuturor membrilor bisericii din această regiune a Tanzaniei.

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro TANZANIA: Învățător creștin ucis de islamiști

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s