TREZIREA CREŞTINĂ DIN ISRAEL

BisericaExterneSocietate | 31 decembrie 2013, 15:04

Wall Street Journal: Trezirea creştină din Israel

Teresa Neumann, Breaking Christian News: Ai citit în diverse sfere creştine şi uneori în presa israeliană, dar într-o opinie surprinzătoare din Wall Street Journal, Adi Schwartz, editor-şef al ziarului israelian Haaretz, prezintă explicaţia sa pentru comunitatea creştină arabă din ce în ce mai patriotică faţă de Israel. Schwartz scrie: “O mişcare liberă locală, stimulată în parte de persecuţia creştinilor din alte regiuni, în urma Primăverii arabe, doreşte să coopereze îndeaproape cu societatea iudaică israeliană –  ceea ce ar putea însemna o istorică schimbare în atitudine față de statul evreu.”

via breakingchristiannews.com

via breakingchristiannews.com

“Israel este ţara mea şi vreau să o apăr”, afirmă Henry Zaher (de exemplu), un creştin cu vârsta de optsprezece ani din satul Reineh, care vizita Nazaretul. “Statul evreu este bun pentru noi.” Statisticile arată că, din cei opt milioane de cetăţeni, o sută treizeci de mii sunt creştini vorbitori de limba arabă şi 1,3 milioane de arabi musulmani.

Reverendul Gabriel Naddaf, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Ortodoxe greceşti din Ierusalim, a declarat: „Am fost târâţi într-un conflict care nu era al nostru. Israelul se îngrijeşte de noi, şi dacă nu Israel, cine ne va apăra?” Unii lideri creştini israelieni, scrie Schwartz, solicită acum ca istoria şi patrimoniul lor să fie predate în şcolile de stat, iar alţii au stabilit recent un nou partid politic numit B’nai Brith (Copiii Legământului).”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s