Turkmenistan Intonarea melodiilor care fac referire la Dumnezeu este interzisă

BisericaExternePersecuții | 24 decembrie 2013, 15:00

Turkmenistan Intonarea melodiilor care fac referire la Dumnezeu este interzisă

Poliţia comunitară şi poliţia secretă MSS din Dashoguz, Turkmenistan, i-au percheziţionat pe membrii Bisericii “Lumina din Orient”, informează Forum 18 News Service. Două case ale membrilor de biserică au fost luate cu asalt, iar literatura religioasă, inclusiv Biblia personală, a fost confiscată. Un membru de biserică a fost ameninţat cu o detenţie de cincisprezece zile şi deportare, chiar dacă acesta este cetăţean turkmen. Într-un raid, în timpul unei repetiţii de cântări pentru serviciul de închinare de duminică, oficialităţile au declarat că “intonarea melodiilor care fac referire la Dumnezeu este interzisă”.

via sxc.hu

via sxc.hu

Biserica a fost, de asemenea, ameninţată că şi-ar putea pierde înregistrarea de la stat, deci ea devenind ilegală. Un oficial de stat din cadrul cultelor, care este şi imam, i-a spus pastorului bisericii, Yuri Rozmetov, că credinţa creştină “este greşită” şi l-a constrâns să devină musulman. Între timp, numărul amenzilor pentru pedepsirea individualilor şi a comunităţilor pentru exercitarea libertăţii de religie sau de convingere a crescut.

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Turkmenistan: Intonarea melodiilor care fac referire la Dumnezeu este interzisă – Stiri Crestine.ro 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s