ZIUA DE CRĂCIUN ÎN IRAK

BisericaExternePersecuții | 27 decembrie 2013, 11:53

Ziua de Crăciun zguduie creştinii din Irak

Trei bombe au explodat în regiunile creştine ale capitalei irakiene, Bagdad, pe când credincioşii ieşeau de la slujba de Crăciun. Potrivit relatărilor poliţiei, exploziile au ucis cel puţin douăzeci şi şase de oameni şi au rănit mai mult de treizeci şi opt de persoane, în ciuda eforturilor intensificate de securitate (Mission Network News).

via mnnonline.org

via mnnonline.org

Naţiunile Unite estimează că bombardamentele din ziua de Crăciun au dus la patru sute patruzeci şi unu de decese doar în luna decembrie. Numărul total din acest an: mai mult de opt mii de decese, indicând faptul că Irakul îndură cele mai crâncene violenţe din ultimii şapte ani.

Apogeul crizei ar putea muta Irakul de pe poziţia sa actuală, locul patru, pe Lista de Supraveghere Globală 2014 a ţărilor în care persecuţia creştinilor este cea mai severă. Greg Musselman, alături de Vocea Martirilor Canada, a declarat în octombrie că creştinii ar putea trece prin orice fel de greutăţi. Dar acum? “A fost vorba de un simţ al optimismului. Însă acest lucru începe să se schimbe. Chiar şi cei care au spus “fie ce va fi, noi vom rezista” încep să dea de înţeles că vor să plece de aici.”

Câţiva factori i-au lovit crunt pe creştini. “Toate aceste atacuri au provocat mai multă teamă şi tocmai această deznădejde care, din păcate, pătrunde cu adevărat nu numai în întreaga ţară, dar şi în biserică”, declară Musselman. Dumnealui explică faptul că mulţi musulmani s-au întors la Cristos, dar odată cu violenţa în curs de desfăşurare “nu dorim să vedem lumina ieşind în locuri în care a existat o îndelungată istorie a bisericii”.

Continuaţi să vă rugaţi pentru credincioşii din Irak, mai ales că se apropie Anul Nou! Rugaţi-vă ca ei să rămână tari în Cristos şi să nu cedeze fricii şi ameninţărilor cu care se confruntă!

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Ziua de Crăciun zguduie creştinii din Irak – Stiri Crestine.ro

Anunțuri

Un gând despre &8222;ZIUA DE CRĂCIUN ÎN IRAK&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s